luni, 1 decembrie 2014

Astrologia anului 2015. Evenimente importante astrologice


La multi ani!
Anul 2015 ne aduce in general destul de multe provocari. Nu putem sa spunem ca situatia este la fel de urata ca cea din primavara anului 2014, insa totusi, viata nu este un dans pe roze. Luna mai si luna octombrie vor fi cele mai zbuciumate luni. Luna august, cu Venus retrograd, si Saturn din nou in Scorpion, ne poate si ea aduce cateva probleme.


Saturn in Sagetator/Saturn in Scorpion

Saturn se afla in Sagetator de pe 26 decembrie 2014 pana in decembrie 2017. Insa in vara anului 2015, Saturn se intoarce in Scorpion pentru o vizita de 3 luni, din cauza unei faze retrograde (intre iunie - septembrie 2015), asa ca ne reintalnim si trebuie sa rezolvam ultimele probleme care ne-au mai ramas de la tranzitul lui Saturn in Scorpion.
In general, Saturn in Sagetator, ne va restructura felul in care vedem viata, pentru ca Sagetatorul este asociat cu idei, ideologii si modul in care vedem viata.
Saturn este Marele Invatator - planeta restrictiilor si a responsabilitatii. Ne darama visele dar creeaza tot odata noi idei care sunt mult mai realiste.

Venus retrograd

Venus este planeta dragostei, a frumusetii, a armoniei si-a luxului. Aceasta planeta este retrograda in Leu intre 31 iulie si 6 septembrie. De fiecare data cand Venus este retrograd, se schimba ceva in relatiile noastre. Depinzand de aspecte, alte influente si situatia fiecarui om, relatiile pot fi terminate, reevaluate sau trec prin drama. Venus retrograd mareste de obicei gelozia, creeaza barfe, invidie, si alte probleme in relatii. Totodata Saturn este retrograd in Scorpion, aducand poate la iveala probleme vechi nerezolvate legate de relatii. Sentimentele vor fi in august mult mai adanci, si intrebarea este: Am invatat lectia? Putem sa traim fara ura? Fara dorinta de-a ne razbuna? Fara dorinta de-a umili sau controla?

Ultima cuadratura intre Uranus-Pluto

Pluto in Capricorn este asociat cu guvernul si cu puterea. Pluto este planeta luptelor de putere, si-a obsesiilor. Pluto are insa un efect transformativ, pus in functiune de Uranus in Berbec, care doreste schimbare, emancipare, libertate si progres. De fiecare data cand am fost in aproprierea unei cuadraturi intre Uranus si Pluto, viata a devenit mai grea. Pe plan mondial am vazut si unele conflicte. Viata devine sa speram mai putin grea dupa ultima cuadratura de pe 17 martie 2015.

Jupiter in Leu/Fecioara

Pana pe 11 august, Jupiter este in zodia Leu. Leul este asociat cu jocuri, distractii, glume, dragoste, copii si creativitate. Jupiter in Leu se afla in trigon cu Saturn si Uranus pana in iunie. Aceasta inseamna ca ideile noi vor fi prima data exprimate in arta. Moralitatea care incepe sa se discute include compasiunea.
Dupa 11 august Jupiter este in Fecioara, iar Fecioara este asociata cu obiectivitatea, munca, rutinele si sanatatea. In Fecioara, Jupiter intra in trigon cu Pluto, planeta transformarilor profunde.
Deoarece ultima cuadratura intre Pluto-Uranus a avut deja loc, putem sa ne bucuram de succes in domeniile din viata afectate de Jupiter-Pluto care creeaza transformari pozitive. Posibil ca Jupiter in Fecioara in trigon cu Pluto sa creeze mai multe locuri de munca in general si mai multe oportunitati de acest gen.

Eclipse in 2015

In 2015 suntem afectati de 4 eclipse, doua solare si doua lunare. Eclipsele sunt schimbari mai mari, si pot creea un sentiment de criza, dar nu neaparat. Depinde si de aspecte. Cea mai dificila este eclipsa lunara in Balanta pe 4 aprilie 2015, si probabil vom vedea din nou un anumit stres intre state. Dar si relatiile noastre de zi cu zi pot trece prin provocari. Eclipsa de pe 12 septembrie in Fecioara aproape ca marcheaza acea evolutie pozitiva legata de locuri de munca initiata de Jupiter in Fecioara.

Pesti, 20 martie 2015: Eclipsa solara.
Balanta, 4 aprilie 2015: Eclipsa lunara (cuadratura cu Pluto; opozitie Uranus)
Fecioara, 12 septembrie 2015: Eclipsa solara (trigon Pluto, opozitie Chiron)
Berbec, 27 septembrie 2015: Eclipsa lunara (trigon Saturn)

Mercur retrograd

Ca de obicei, Mercur, planera legata de comunicare verbala, si-n scris, intelepciune, inteligenta si obiectivitate, este retrograda de 3 ori. Cand Mercur este retrograd, putem sa ne asteptam la neintelegeri, probleme tehnice, si intarzieri. Lucrurile incepute cand Mercur este retrograd nu prea duc nicaieri, iar relatiile incepute cand Mercur este retrograd se sfarsesc repede sau trec mereu prin certuri. Mercur retrograd ne incetineaza mintea, nu prea avem chef de studii, si calatoriile merg prost. Mercur retrograd, poate creea si pierderi de bani si reparatii. Cand aspectele cu Mercur retrograd nu sunt prea dificile, putem insa sa reluam legatura cu oamenii, sa terminam proiecte vechi, si sa incercam sa rezolvam neintelegerile cu altii. Cea mai complicata faza retrograda este cea in Gemeni. Luna mai in sine, este si ea o perioada destul de dificila.

21 Ianuarie - 11 Februarie: Mercur Rx in Varsator
18 Mai - 11 Iunie: Mercur Rx in Gemeni
17 Septembrie - 9 Octombrie: Mercur retrograd in Balanta

Mercur este retrograd in semne de aer de fiecare data. Semnele de foc si de aer vor trece prin cele mai multe probleme in relatiile cu altii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu