marți, 28 octombrie 2014

Planeta Saturn in Astrologie - "Marele Invatator"


Dintre toate planetele, ne temem de Saturn cel mai mult. Saturn are o reputație îngrozitoare. Pentru astrologii antici planetele reprezentau voința zeilor. Aveau o influență directă asupra treburilor omenești. Planeta Saturn este denumita după un zeu roman.

El a fost primul zeu a Capitoliului cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca Saturnius Mons. Saturn era zeul regenerarii, dizolvarii, belsugului, averii, agriculturii, reînnoirii și eliberarii. In evoluții ulterioare a ajuns să fie, de asemenea, zeul timpului. Domnia sa a fost descrisă ca o epocă de aur, de belsug și pace. Dar Saturn este de asemenea asociat cu alte lucruri, inclusiv cu sacrificii umane.

Reputatia proasta a lui Saturn nu vine din mitologia romană, unde este văzut în principal ca o forță buna, ci vine din mitologia greaca , unde este identificat ca Cronus. Cronos este fiul lui Uranus, tatăl cer, conducătorul Universului și Gaia, Mama Pământ. Saturn este foarte gelos pe puterea pe care o are Uranus, și este dispus să-l castreze ca să-l răstoarne. Mai târziu, Uranus și Gaia, ii spune lui Cronos, că unul dintre fiii lui are de gând să-l detroneze, la rândul său; că există o profeție. Cronus innebuneste și începe să-si mănânce proprii copii, de îndată ce s-au născut. Dar, desigur, profeția nu poate fi oprita și va deveni realitate, pentru ca unul din fiii lui, Zeus, va supraviețui.

In astrologia moderna planetele reprezintă ceea ce influenteaza mintea inconstienta. Planetele reguleaza energia si creeaza dimensiuni diferite de experiență. Acestea se exprima prin calități diferite din cele 12 semne ale zodiacului și în cele 12 case. Planetele sunt, de asemenea, legate între ele, sub formă de aspecte. Influenta planetara este explicata prin diferite moduri de astrologii moderni. Unii  cred că planetele ne afecteaza direct, prin gravitație sau o altă influență necunoscuta. Alții susțin că planetele nu au nici o influență directă în sine, ci sunt oglinzi fundamentale din Univers. Cu alte cuvinte, modelele de bază ale Universului se repetă peste tot: Ca sus, așa și jos.  Planetele sunt de asemenea asociate cu forțele de bază ale naturii.

De-a lungul istoriei Saturn a fost asociat cu inaltarea și căderea omului. Saturn - Zeul Timpului - masoara timpul omului pe pamant, nașterea și moartea. Saturn este lent, dar efectele sale imediate. Saturn cere schimbare și restructurare, responsabilitate și înțelepciune. Cu toate acestea, este extrem de dificil de prezis dacă un aspect important va duce la o inaltare sau o cadere. Intențiile, psihologia persoanelor implicate, într-o anumită situație sunt factori foarte importanti pentru modul în care se vor dezvolta lucrurile.

Cel mai interesant aspect este Revenirea lui Saturn. Ia aproximativ 28-31 ani pentru ca Saturn să facă o orbită în jurul Soarelui Așa că, o dată la 30 ani, Saturn va reveni la gradul exact unde a fost când te-ai născut, sau atunci când sa născut o natiune, o organizatie sau orice altceva. Revenirea lui Saturn creeaza in orice caz o mare schimbare in viata ajuntand oamenii sa se maturizeze, sa creasca ca oameni. Acest proces este mai usor cand ne asumam responsabilitatea in loc sa dam bir cu fugitii. Daca tii mortis de vechile moduri de comportament sau gandire, viata devine mai grea decat este necesar. Saturn vrea schimbare si regenerare. Nu permite altceva. Prima revenire a lui Satuen, in jurul varstei de 28-31 de ani este cea mai importanta pentru ca atunci luam intr-adevar primul pas in viata matura. Ceva se schimba, iti gasesti sensul in viata, cineva are nevoie de tine. Deasemenea poti trece prin despartiri, dar cu cat joci rolul victimei cu atat mai greu este acest tranzit. Asuma-ti responsabilitatea, dezvolta-te moral, cresti!!! A doua revenire apare cand te apropii de 60 de ani, cand poti de exemplu avea primii nepoti, si a 3-a revenire si de obicei ultima cand te apropii de 90 de ani. Practic Saturn are de a face cu maturiteatea psihologica, cu dezvoltarea noastră morala, sau cu dezvoltare spirituală, de asemenea, pentru că de obicei se spune că scopul final nu este important, ci calatoria acolo.

Există două forțe care pot afecta oamenii și lucrurile, la distanță. Una dintre ele este gravitatia. Cealalta este electromagnetismul. Este gravitatia Lunii care creează mareele, dar câmpul electromagnetic a Lunii, este destul de nesemnificativ. Nu e inexistent, dar aleatoriu și împrăștiat. Deși există dovezi că câmpurile electromagnetice influențează ușor starile de spirit a omenirii, comportamentele și moralitatea, nu există nici o sugestie că gravitatea are un efect similar. Gravitatia Lunii si a Soarelui afecteaza Pamantul cel mai mult. Datorita gravitatii, planetele creeaza de exemplu sisteme solare. Dar gravitatea tuturor celorlalte planete din sistemul nostru solar la un loc nu au suficientă forță pentru a arunca Pământul de pe cursul sau. Prin urmare, anumite aliniari între planete nu pot distruge Pământul.

Planeta Saturn schimbă zodia in care se afla la fiecare doi ani și jumătate. Si de fiecare data cand o face, noi dificultăți, obligații, restricții, probleme, apar. Cu toate acestea, nici o altă planetă creează aceeași oportunitate de învățare și dezvoltare. Este Saturn care creează sens în viața noastră și ne oferă mijloacele necesare care ne ajută sa ne atingem scopurile. Tot ce Saturn cere în schimb este responsabilitate, disciplina și munca grea. Daca te ingrijesti de partea ta, Saturn te ajuta cu restul, si uite asa simti ca viata are rost, si ca viata inseamna dezvoltare si invatare. Psihologic, Saturn are de-aface cu eliminarea blocajelor si-a fricii.

Saturn nu este de fapt așa de rău. Atunci cand incepe un tranzit printr-o casa astrologica, ne poate aduce intr-adevar responsabilitate, pentur ca avem o munca noua; ne poate aduce multa straduinta, pentru ca ne pasa; ne poate aduce limitari, pentru ca ne casatorim sau avem o relatie foarte serioasa. Nimic care nu este atins de Saturn nu este de durata lunga. Nu exista relatie, afacere, etc. care tine fara Saturn.

Saturn are de-aface cu lumea materiala, cu efortul fizic. Cu obiective clare in minte, Saturn te ajuta, in loc de-a te forta. Uneori da, Saturn ne aduce divort, pentru ca suntem cu persoana gresita; ne lasa someri, pentru ca avem un alt scop in viata. Saturn vine cu lectiile profunde in viata pe care nu le putem invata prin alt mod.

Saturn in casele astrologice

Saturn in casa 1: Revenirea lui Saturn iti aduce scop si sens in viata. Cresti ca om, te dezvolti.
Saturn in casa 2: Saturn iti aduce bani, prin munca grea, dar cel mai important: te ajuta sa inveti sa pretuiesti banii si sa-i valorezi.
Saturn in casa 3: Este timpul sa investi sa-ti asumi responsabilitatea pentru cuvintele pe care le rostesti; sa-ti astepti randul, sa accepti critica.
Saturn in casa 4: Ai grija de casa ta; construieste-ti casa ta; cumpara pamant; respecta-ti familia sau construieste-ti propria familie. Schimbari mari in familie pot apare.
Saturn in casa 5: Descopera-ti propria creativitate; inocenta in care ai trait poate intr-adevar sa se dizolve; vei ca viata are 2 fete, una buna una rea. Dragostea, viata romantica, bucuria interioara, este testata.
Saturn in casa 6: Acesta este momentul in care trebuie sa faci tot posibilul ca sa respecti timpul si rutinele. Ai grija de sanatate, pune-te pe regim. Sanatatea ta este importanta. La munca sau in profesia ta poti face intr-adevar progrese mare.
Saturn in casa 7: Relatiile sunt foarte importante. Multi oameni se casatoresc sau leaga relatii importante in viata cu Saturn in casa nr. 7. Intr-adevar poti trece prin divorturi, pentur ca nu esti cu persoana potrivita, dar relatiile in acest tranzit iti vor marca viata pentru mult timp.
Saturn in casa 8: Este timpul sa te maturizezi ca om, sa faci copii eventual; poti avea parte de morti in familie si despartiri. Iti este testata puterea interioara; elimina frica, temerile, lucreaza cu tine insuti; invata sa ai rabdare, sa te abtii.
Saturn in casa 9: Studiile in aceasta perioada iti aduc un mare benificiu in viata. Tot ce inveti acum este important pentru multi ani. Poti avea posibilitatea sa incepi sa intelegi mai profund lucruri care au legatura cu dreptatea, politica, filozofia de viata.
Saturn in casa 10: Acum primesti recompensa eforturilor din trecut. Este timpul sa fii atent la impresia pe care-o faci.
Saturn in casa 11: Acest tranzit iti poate creea probleme din cauza restrictiilor sociale. Poti simti presiuni sociale, si trebuie sa te adaptezi normelor sociale pentru a evita excluzia.
Saturn in casa 12: Este timpul sa intri in adancurile psihologiei, sa inveti sa te cunosti pe tine insuti. Poti sa lucrezi cu tine insuti pentru a elimina blocaje si temeri. Intr-un fel sau altul acest proces te pune in contact cu tine insuti. Grija trebuie sa ai insa, pentru ca acest tranzit poate aduce dusmani ascunsi in viata ta. 

Un comentariu:

  1. Mulțumesc. Am testat pe pielea mea tranzitul lui Saturn în casa 4 și acum în 5 .ceea ce s a intamplat a fost dramatic prin decesul mamei mele și al fratelui. Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca nu mi am pierdut mintile

    RăspundețiȘtergere