miercuri, 16 iulie 2014

Arnold Schwarzenegger: Cele 6 reguli ale succesului


Arnold Schwarzenegger s-a nascut in Austria. Prietenii si tatal sau (care era politist), radeau de el cand a spus ca vrea sa fie campion in body buildning. Tatal lui, chiar i-a spus ca activitatile lui ii aduce numai rusine. La ei si-n lumea lor, asa ceva nu exista. Cand era in armata, Arnold a incalcat regulile si-a evadat pentru a participa intr-un concurs si a castigat. Astazi, Arnold Schwarzenegger este o icoana si un actor renumit. Cariera lui a inclus si succese in politica. Aici sunt sfaturile lui, preluate din filmuletul in engleza de la sfarsitul acestui articol.

Bineinteles. Lumea ma intreaba mereu: ”Care este secretul succesului?”

Prima regula: Ai incredere in tine!
Este foarte important sa te intrebi: ”Cine vreau sa fiu?” Nu ”ce” ci ”cine”. Nu vorbesc despre ce doresc parintii tai, sau ce profesorii tai vor sa fii, ci cine vrei TU sa fii. Vorbesc despre a intelege ce te fae intr-adevar fericit, indiferent de parerea celor din jur, care pot crede ca ce doresti este o nebunie. Ai incredere deci in tine, indiferent de ce cred altii!

A doua regula: Incalca regulile.
Nu incalca legea ci regulile. Sunt atatea norme sociale dupa care traim. Incalca aceste norme. Este imposibil sa fii un original daca ti-e frica sa incalci regulile. Trebuie sa gandesti afara din cutie. Care-i sensul unei vieti daca tot ce faci este sa traiesti cum vor altii si ti-e frica de-a creea probleme? Singurul mod de-a ajunge altundeva este sa incalci regulile.

A treia regula: Nu trebuie sa-ti fie frica de esuare.
Orice-am incercat vre-odata, am fost mereu constient ca pot sa esuez si am acceptat asta. Nu poti sa castigi mereu, dar nu trebuie sa-ti fie frica sa ei decizii. Daca frica de esuare te paralizeaza nu vei gasi niciodata motivatia. Motivatia vine de la increderea in sine si-n scopul pe care doresti sa-l atingi si pentru ca stii ca este lucrul corect de facut, acel lucru pe care trebuie sa-l faci. Asa ca nu trebuie sa ai niciodata frica de esec.

A patra regula: Nu asculta la oamenii negativi.
De cate ori nu auzi ”Nu poti sa faci asta sau cealalta. Nu este normal. Nimeni nu face asta.” Imi place cand aud asta pentru ca atunci inseamna ca voi fi primul care o face! Un pionier! Asa ca sa nu-ti pese de oamenii care spun ca nu este posibil. Nu asculta decat la vocea ta interioara, care spune ”Ba da, se poate.”

A cincea regula: Munceste din greu!
Asta este cea mai importanta regula. Munceste atata de mult incat te-ai gandit la absolut totul si-ai facut totul. Nu lasa nici o piatra neintoarsa. Mohamed Ali a fost intrebat odata cate situps face zilnic. El a raspuns ca numai atunci cand incepe sa-l doara incepe sa numere, pentru ca atunci incepe sa fie importante eforturile lui. Asta te face campion. Asa este cu orice, fara durere nu ajungi nicaieri (No pain, no gain.) Pe cand unii se distreaza si se joaca si nu fac nimic din viata lor, sau se limiteaza la fantezii, altii muncesc din greu, si cu cat muncesc mai mult si din greu, cu atat mai buni devin, si succesul apare neaparat. Nu exista nici un fel de scurtatura. Drumul greu este drumul spre succes.

A sasea regula: Da inapoi. Fii generos.
Orice fel de succes ai atins, nu uita sa dai ceva inapoi la stat, la tara, la lume. Atunci cand poti sa ajuti pe altii, vei simti intr-adevar satisfactie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu