vineri, 20 iunie 2014

Chakrele - centrele energetice


Chakrele sunt centre energetice in aura noastra. Cuvantul chakra vine din sanskrit si inseamna roata sau vartej. Fiecare chakra contine informatie despre cum functionam, si cum ne simtim, care-i starea relatiilor noastre si cum ne merge in viata, si ne da o idee despre ce ni s-a intamplat in trecut.


O chakra care nu functioneaza corect poate fi inactiva (sau subactiva), prea activa sau blocata. Experientele in viata si suferinta ne pot deranja chakrele. Vestea buna este insa ca aceste chakre pot fi balansate prin meditatie.

Fiecare chakra regleaza o anumita energie in viata noastra si are o culoare diferita. Sunt cei care considera ca chakrele desi campuri energetice, au o manifestare fizica.

Pentru a balansa o chakra poti folosi muzica, puterea intentiei, sau unele activitati.

Chakra Radacina ne da senzatia ca suntem aici, avem dreptul sa existam, pe pamant. Are de-aface cu supravietuirea si ne da sentimentul de siguranta.

Chakra Sacrala guverneaza felul in care se desfasoara relatiile noastre. Violenta in relatii poate de exemplu sa ne blocheze aceasta chakra. Chakra Sacrala guverneaza reproducerea si sexul, si dorintele de baza.

Chakra Plexului Solar are de aface cu egoul, puterea noastra personala, ura si mandrie. Aceasta chakra guverneaza si digestia.

Chakra Inimii poate creea armonie in viata; este chakra dragostei neconditionate. Mai guverneaza si sistemul imunitar.

Chakra Gatului are de aface cu stilul in care comunicam si ce cuvinte folosim, felul in care ne exprimam. Asa ca guverneaza si adevarul si minciuna, si curajul de-a ne face auziti. Aceasta chakra are legatura cu glanda tiroida.

Chakra Fruntii (Al treilea ochi) este chakra intuitiei, a imaginatiei, telepatii, si-a intelepciunii. Este si o chakra a autocunoasterei pentru ca face legatura intre chakrele inferioare cu cele superioare.

Chakra Coroanei este chakra gandirii, a gandurilor, a teoriilor, a inteligentei.

Cand lucrezi cu chakrele trebuie sa incepi cu Chakra Radacina. Ajuta sa-ti imaginezi o lumina ca incepe sa straluceasca in zona ultimului os pe coloana vertebrala. Unii prefera sa-si imagineze o floare rosie care se deschide si infloreste. Daca nu poti sa-ti imaginezi nimic, ajunge sa-ti concentrezi atentia asupra acestei chakre. Poti gasi muzica special pentru fiecare chakra. In exemplul de mai jos - pentru Chakra radacinii folosind oale tibetane.Repeti acelasi proces pentru celelalte chakre, continuand cu Chakra Sacrala, apoi a Plexului Solar, a Inimii, Gantului, Fruntii si-a Coroanei. Cu cat incepi sa le constiintezi mai mult sau sa le simti mai mult, cu atat mai bine vei sti cu care chakra trebuie sa lucrezi.Culoarea este importanta si este bine sa o introduci in meditatiile tale.

Lucrand cu chakrele ajungi la o experienta mai placuta vorbind de senzatia care o ai fiind tu. Psihologia ti se poate schimba marcant, iar relatiile cu altii devin mai bune. Armonia intre sentimente, ganduri, dorinte, corp, etc creste si devii un om balansat, ca se cunoaste pe sine insusi, crede in puterea sa personala si stie ce doreste de la viata. Bineineles, lucrand cu chakrele 6 si 7 (Fruntii si Coroana), devii o persoana mai inteligenta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu