sâmbătă, 21 iunie 2014

10 lucruri pe care nu le stiai despre cartile de tarot


Tarotul continua sa ne fascineze. In cursul istoriei a fost condemnat pentru ca sa aiba o renastere in timpurile noastre. Sunt cateva lucruri pe care multi dintre cititori nu le stiu despre tarot.

1. Cartile de tarot nu au fost facute pentru divinatie, ci s-au dezvoltat ca orice alt joc de carti.
2. Povestea mistica despre cartile de tarot a fost fabricata de Jean-Baptiste Aliette care in 1785 a folosit pentru prima data cartile de tarot in public pentru divinatie.
3. Antoine Court deGebelin a studiat cartile de tarot si-a scris o carte Le Monde Primitif publicata in 1781 si a ajuns la concluzia ca tarotul contine simboluri magice si oculte cu origine in Egipt.
4. Cartile de joc, din care si tarotul s-a dezvoltat au sosit in Europa in anii 1300 din China.
5. Se crede ca originea cartilor de joc este de fapt in India, fiind preluata de chinezi.
6. Nebunul in tarot origineaza din Jokerul din cartile de joc "normale". Ca si alte carti de joc, tarotul are Regi, Regine si cavaleri.
7. Cartile de tarot sunt folosite de unii psihologi in terapie.
8. Nu se stie de unde vine cuvantul "tarot", insa multi cercetatori cred ca se trage din "tarocchi" care este numele italian pentru jocul care se joaca cu carti de tarot.
9. Se crede ca tarotul functioneaza datorita sincronicitatii.
10. Desi cartile de tarot sunt folosite pentru a prezice viitorul, sunt si cei care cred ca tarotul reflecta gandurile si atitudinile celui care intreaba cartile - nimic mai mult, nimic mai putin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu