joi, 24 aprilie 2014

Niste sfaturi pentru persoanele care mereu sunt suparate


Este intr-adevar greu cand nu stii ce vrei de la viata. Dar este si mai greu atunci cand crezi ca stii ce vrei de la viata, desi nu este adevarat. Ceea ce se intampla este ca te compari cu altii, traiesti prin altii, lupti pentru visele altora. Normal - cand nu traiesti pentru tine, cand nu te cunosti - atunci esti nefericit.


Nu cauti dragostea altui om, ci dragostea fata de tine
Toata lumea vorbeste despre dragoste si cat de iubitori sunt, insa nu-i vezi sa faca nimic pentru nimeni. Dragostea se exprima prin fapte. Daca te recunosti (vrei nu vrei), atunci ceea ce cauti este sa te iubesti pe tine insuti. Accepta ceea ce esti, cum esti. Nu trebuie sa convingi pe nimeni ca meriti sa fii iubit/a, trebuie sa stii ca meriti si prima romanta incepe cu tine.

Nu exista lipsuri in viata, ci lipsa de apreciere
Sunt atatia oameni care doresc mai multe si mai multe lucruri. Cu cat au mai multe, cu atat mai mult vor. Fericirea insa nu vine din a avea mai multe lucrui, pentru ca creeaza un sentiment ca ceva mereu lipseste. Uite-te in jur si incepe sa apreciezi ceea ce ai deja: Tavan peste cap sau un cer senin. Gandeste-te ca omul primitiv nu avea nimic. Insa a fost creativ si-a putut sa creeze din ce in ce mai multe lucruri.

Tot ce te enerveaza la alti oameni, are de-aface cu tine
Sunt oameni care ne apasa butoanele. Ce spun despre tine, are mai mult de-aface cu ei, sentimentele lor si caracterul lor, decat are de-aface cu tine. La urma urmei au toti dreptul sa-si exprime opinia. Cand te deranjeaza cineva, repeta-ti "Are de-aface cu ei, nu cu mine."
La fel si invers. Daca te enerveaza unele lucruri la alti oameni, nu trebuie sa ei problemele lor cu ei insusi personal. De accea, tot ce te enerveaza la altii, are de-aface cu tine, si nu cu ei. Nimeni nu este perfect si nimeni n-are dreptul sa fie judecatorul altuia (excludem situatiile extreme). Cand te supara ceva banal la altii, repetati: "Are de-aface cu mine, nu cu ei."

Nu ai nevoie de drama, ai nevoie de sens in viata
Cand traim drame intense atunci simtim ca traim. Daca se termina foarte prost, atunci poate ca uneori nici macar nu stim daca are rost sa traim. Dar trecem prin ele si reusim sa ne avantam dintr-o drama in alta.
Adevarul este ca in sinea noastra avem o nesaturata pofta de viata. Vrem sa simtim ca traim.
Ai un hobby? Ai teluri? Daca nu ai, gandeste-te la lucrurile care ti le-ai dori sa faci, dar nu le faci. Incepe de acolo. Pune-ti un tel in minte si fa tot ce poti sa-l atingi. Viata are atunci sens. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu