vineri, 6 decembrie 2013

Esti o persoana puternica? 10 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac!


Oamenii puternici au cateva lucruri in comun. Traiesc conform unor reguli care le da putere interioara si care le aduce succes si fericire in viata. Iata zece lucruri pe care oamenii puternici nu le fac:

1. Oamenii puternici nu dau vina pe altii cand esueaza.

Este normal sa esuezi in viata. A esua nu este insa o catastrofa. In fiecare esuare exista o lectie, care trebuie invatata. Oamenii care dau vina pe altii cand esueaza se simt foarte nefericiti. Omenii puternici asuma raspunderea pentru toata actinulie lor.

2. Oamenii puternici nu sunt de acord ca lumea le este datoare ceva

Oamenii puternici stiu ca sunt nascuti pentru a invinge si pentru a-si creea propriul viitor. Nu se asteapta sa le dea altii nimic si apreciaza extrordinar de mult ce au deja. Nu sunt dependenti de altii si nu sunt de parere ca trebuie sa faca altcineva ceea ce pot si sa faca - mai bine!

3. Oamenii puternici nu stau si se plang ca nu au 

Unii oamenii vorbesc de ce-au avut si ce-au piedut si de toate piedicile care exista - de aceea se simt mereu neajutorati. Oamenii puternici insa nu stau si se plang in acest fel si cauta alte posibilitati. Lasa pe altii sa vorbeasca iar ei actioneaza.

4. Oamenii puternici nu pierd timpul incercand sa controleze evenimente sau oameni

Unele evenimente nu pot fi controlate. Incercarea de-a controla evenimentele si oamenii, creeaza stres si nefericire. Pierderea controlului devenind catastrofala. Omenii puternici inteleg ca unele lucruri sunt circumstante doar la care se gandesc cand isi creeaza o noua strategie, si isi dau seama ca fiecare are dreptul la libertate si de aceea nu incearca sa le ia puterea personala.

5. Oamenii puternici nu incearca sa multumeasca pe toata lumea

Este imposibil sa multumesti pe toti. Oricum ai face si-ai drege unii oameni vor fi mereu nemultumiti oricum, in primul rand pentru ca sunt dependenti. Oamenii puternici stiu asta foarte bine si isi asuma raspunderea si sunt multumiti sa faca ce pot pentru altii - atat!!!

6. Oamenii puternici nu au frica de schimbari

Schimbarile sunt normale in viata. Un om puternic intelege asta si traieste cu teama schimbarilor. Acestia sunt oameni flexibili care stiu sa se adapteze. Oamenii puternici iubesc schimbarile pozitive. In viata lor activa si responsabila, schimbarile pozitive sunt chiar normale.

7. Oamenii puternici nu repeta aceleasi greseli

In fiecare greseala in viata exista o lectie. Oamenii puternici pot sa-si asume raspunderea pentru greseli si de aceea invata din ele. Rezultatul este ca nu fac o greseala de 2 ori.

8. Oamenii puternici nu sunt gelosi pe succesul altora

Oamenii puternici stiu ca munca grea, sau a lua drumul cel greu in viata duce spre success. De aceea ei sunt foarte consienti ca succesul lor propriu este dobandit numai prin munca grea. Nu au de ce sa fie gelosi pe succesul altora, pentru ca stiu prea bine ca acestia il merita.

9. Oamenii puternici nu se lasa batuti dupa prima esuare

Oamenii puternici nu se supara cand esueaza pentru ca vad in esuare o oportunitate de-a invata si de-a se dezvolta ca om. Daca esueaza o data, ei incearca de zece ori.

10. Oamenii puternici nu se asteapta la rezultate peste noapte

Oamenii puternici gandesc, planifica si iau decizii pe termen lung. Ei nu se gandesc ca totul o sa fie perfect si-o sa-si atinga telul peste noapte. Fiecare decizie nu este pentru multumirea de moment ci pentru a se asigura ca totul merge bine si in zece ani de acum - adica se gandesc pe termen lung, nu termen scurt.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu