marți, 3 mai 2011

Cum te faci placut de altii?

Poate ca esti unul dintre acei oameni care nu mereu esti foarte sigur in relatiile pe care le ai cu ceilalti, si de aceea esti perceput total gresit. Stii ca poti ca sa-ti inbunatatesti relatiile foarte rapid prin cateva metode destul de simple? 
1. Cand vorbesti cu cineva, foloseste numele acelei persoane de cat mai multe ori. Tuturora le place sa-si auda numele. Daca stii ca au si o porecla draguta, numeste-i asa! Depinzand de ocupatie, sau de interese, gasestele porecle frumoase pe masura. Daca este om de stiinta, spune-i Einstein de exemplu. Daca ii place muzica, atunci spunei Bach. Daca observi ca nu le place, nu incalca nota! Scuza-te spunand ca nu ai vrut sa jignesti.

2. Roaga-i sa te invete ceva sau sa-ti arate ceva. Intodeauna este bine sa invatam de la altii, si la cei mai multi oameni le place sa invete si sa dea lectii altora.Foloseste-te de acest lucru, cand vrei sa te faci placut/a.
3. Complimenteaza. Nu asa ca ne simtim toti bine cand auzim pe altii ca ne complimenteaza? Incearca sa fii sincer. Chiar si omul pe care-l urasti din suflet, sau care nu-ti prea place la caracter are ceva pozitiv. Ai grija sa nu suni ca si cum ai lua pe cineva la misto.
4. Asculta cu atentie si repeta propozitii sau cuvinte pe care deja le-au folosit. Asta nu numai ca-i face sa creada ca sunt intr-adevar ascultati si auziti. Cand 2 oameni au opinii diferite poate fi interesant, si cand 2 oameni au aceleasi opinii, se poate lega o prietenie. Daca incerci insa sa manipulezi, ai grija sa nu observe pentru ca poti sa fii perceput ca cineva care se linguseste.
5. Intelege. Cand ti se povesteste ceva incearca sa te pui in locul acelei persoane. Nu multi au acest dar si daca poti sa intelegi alt om intr-adevar fara sa-l judeci, acel om se va simti superb in compania ta.
6. Zambeste. Oamenii care primesc un zambet se simt iubiti si placuti. Zambeste cat mai mult.
7. Aduti aminte cum se numeste sotia, sotul, tata, mama, amantul, copii. Intreaba "Cum se mai simte Elena?" Asta inseamna pentru altii ca esti interesat/a si ca asculti.
8. Ajuta. Prietenul la nevoie se cunoaste, asa ca nu ezita. Asta inseamna pentru ei ca iti pasa. Nu te lasa insa manipulat, nu-ti da camasa de pe tine.
9. Atinge. Cand vorbesti cu persoana, atinge-o pe mana. Da noroc. Imbratiseaza-i. Daca vezi ca nu se simt bine sau sunt stingheri,ajunge un noroc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu