miercuri, 12 ianuarie 2011

Razi si fii sanatos! Terapia rasului!

In 1964, jurnalistul american Norman Cousins a primit o diagnoza fatala: o dureroasa artrita in coloana vertebrala. Doctorii i-au spus ca nu se va recupera si ca nu mai are nici o sansa sa supravietuiasca. 
Norman s-a inchis atunci intr-o camera de hotel under a petrecut timpul uitandu-se la filme haioase si s-a insanatosit. Nici macar nu a luat medicamente contra durerii. Cousins a observat ca 10 minute de ras necontrolat ii oferea 2 ore de somn linistit si lipsit de dureri de spate. Dupa ce s-a facut bine, a scris chiar o carte, cu titlul "Anatomia unei boli, asa cum este perceputa de pacient" in 1979. In ziua de astazi, Norman este recunoscut a fi pionerul "terapiei rasului".
Aceasta descoperire a fost urmata de interes din partea oamenilor de stiinta, care au ajuns la concluzia ca rasul da nastere la endorfine care ne face sa ne simtim bine, la oxigenare mai puternica a sangelui si celulelor in corp, la micsorarea stresului care este periculos si care devine si mai periculos atunci cand omul este stresat din cauza ca stie ca sufera de o boala incurabila. Rasul produce substante in corp care ne imbunatateste sistemul imunitar si care omoara celulele canceroase in corp.
Nu pierde de aceea nici o ocazie de-a rade pana nu mai poti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu